Kylpyhuoneremontti

Kaipaako kylpyhuone uutta ilmettä?

Toteutamme “avaimet käteen” kylpyhuoneremontteja toiveidesi mukaan, oli kyseessä sitten vanhan kylpyhuoneesi remontoiminen nykypäivän vaatimustasojen mukaiseksi, lisäkylpyhuoneen rakennus, kylpyhuoneen laajennus tai muu vaativampi kylpyhuoneremontin toteutus.

Kylpyhuoneremontti on rakennusteknisesti vaativin remontti kotonasi ja sen takia se onkin syytä jättää ammattilaisten harteille, jotta kylpyhuoneestasi tulee viihtyisä sekä toimiva ja että se täyttää kaikki rakennusmääräykset. Meillä on kylpyhuoneremontteihin  pätevät ja koulutetut ammattilaiset sekä toteuttamaan, että valvomaan kylpyhuoneremonttia, jotta sinun kylpyhuoneestasi tulee terveellinen ja toimiva.

Kylpyhuoneremontti kestää yleensä noin 2 viiikkoa mikäli vanha kylpyhuoneesi vain uusitaan.
Mikäli kylpyhuoneremonttiisi kuuluu myös kylpyhuoneen laajennusta tai kokonaan uuden kylpyhuoneen rakennus on töiden kesto tyypillisesti 3 viikkoa.

Kylpyhuoneremontin työvaiheet:

Purkutyöt kylpyhuoneremontissa

Eristämme aina purkutöiden ajaksi kylpyhuoneesi hyvin muusta kodistasi. Pyrimme tekemään purkutyöt päivässä, tarvittaessa käytämme mielummin kahta remonttimiestä purkutöissä kuin venytämme purkutöitä pidemmäksi aikaa, koska purkutöistä aiheutuu sekä melu, että pölyhaittaa.

Lajittelemme purkujätteet, jos niitä on lajittelua varten riittävästi. Mikäli purkujätteitä tulee vain pieni määrä on yleensä järkevintä viedä kaikki pois vain sekajätteinä. Purkutöiden päättymisen jälkeen puhdistamme aina remonttialueelta pahimmat remonttipölyt  ja muualta huoneistosta mahdolliset aiheuttamamme rakennuspölyt.

Sähkötyöt kylpyhuoneremontissa

Käytännössä jokaiseen kylpyhuoneremonttiin kuuluu sähkötöitä. Kylpyhuoneen sähkötöihin kuuluvat mm. valaisin asennukset, pistorasioiden asennukset sekä mahdollisen sähkölämmitteisen lattialämmityksen asennus. Lisäksi kylpyhuoneen sähköt on syytä laittaa nykymääräysten mukaisesti vikavirtasuojaimen taakse, jotta mahdollisissa ongelmatilanteissa vältyt sähköiskuilta.

Sähkötöiden luvanvaraisuus

Sähkötöiden tekeminen edellyttää tekijältään riittävää pätevyyttä sekä pääsääntöisesti Turvatekniikan keskuksen myöntämää erityistä urakointilupaa. Meillä kaikissa remonteissamme sähkötyöt tekee aina pätevät sähköasentajat, jotta voimme taata että sähköasennuksista ei koidu sinulle vaaraa ja lain kirjain tulee täytettyä.

Vesieristys

Vesieristyksen tehtävä on estää veden pääsy rakenteisiin, se toteutetaan tavallisesti levittämällä vesieristysainetta telalla kylpyhuonelaattojen alle seinä- ja lattiapintoihin riittävän paksuna kerroksena. Vesierityksen voi toteuttaa myös veden pitävillä rakennuslevyillä, jolloin vain saumat tarvitsee tiivistää vesieritysaineella. Kylpyhuoneen vesieristystyöt kestää tavallisesti yhdestä kahteen työpäivään.

Vesieristys on uusien rakennusmääräysten mukainen pakollinen kaikissa märkätiloissa, eli kylpyhuoneessa ja sen yhteydessä mahdolllisesti olevassa saunassa. Tämän takia kylpyhuoneremontin yhteydessä tehdään aina verieristykset. Talonyhtiöt vaativat myös etukäteen jo tietoonsa vesieristyksen tekijän tiedot, jotka annamme muun remonttisuunnitelman yhteydessä.

Kosteusmittaukset kylpyhuoneremontissa

Teemme kosteusmittauksia sekä pintamittareilla, että rakenteiden sisältä sekä kuivatamme tarvittaessa rakenteet ja puramme vaurioituneet rakenteet ennen uuden kylpyhuoneen rakennusta. Mikäli epäilet, että kylpyhuoneessasi on kosteusvaurioita ilmoita siitä jo suunnittelukäyntiä tilatessasi niin teemme pintakosteusmittarilla alustavat mittaukset. Mittauksia voidaan tehdä myös esim. purkutöiden jälkeen, jolloin saa vielä paremman kuvan siitä missä ja kuinka paljon kosteutta on imeytynyt rakenteisiin.

Kylpyhuoneen laatoitus

Kylpyhuoneen ilmeen kannalta laatoitus on olennaisin osa, joten on tärkeää, että laatat tulevat suoraan ja saumavälit ovat tasalevyiset. Tämän takia on ensiarvoisen tärkeää, että laatoituksen suorittaa ammattitaitoinen laatoittaja. Meillä kylpyhuoneen koko remontin tekee aina yksi kylpyhuoneisiin erikoistunut laatoittaja. Lukuunottamatta sähkö- ja putkitöitä, jotka suorittaa niihin pätevät ammattilaiset. Kylpyhuoneen seinien tasoitus sekä vesieristys kestää tyypillisesti yhteensä 2-4 päivää ja laatoitus sekä saumaus 2-3 päivää.

Kylpyhuonekalusteiden asennus

Kylpyhuoneremontin viimeinen työvaihe on eri vesikalusteiden ja kylpyhuonekalusteiden asennus paikoilleen. Eri kalusteiden asentamiseen vaaditaan eri alojen ammattilaisia, jotta kalusteet tulevat asennetuksi oikein ja rakennusmääräysten mukaan.

Kylpyhuoneremontin loputtua

Suoritamme täydellisen loppusiivouksen, jossa viemme kaikki työstä syntyneet roskat ja ylimääräiset rakennusmateriaalit mennessämme sekä imuroimme ja pyyhimme työstä aiheutuneen pölyn ja tahrat pois remonttialueen pinnoilta.